View Single Post
Stary 10-02-2018, 01:29   #137
krzykor
ford::beginner

Imię: Miguel
Model: S-max
Silnik: 2.0TDCI 163KM Power Shift
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Oznaczenie modułu komfortu drzwi kierowcy a jego funkcje

Cytat:
Napisał Parch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oznacza to prawdopodobnie, że powinieneś zrobić to, co Ci radził wcześniej @mm32 . Czyli sprawdź stan kabli w gumowym przepuście pomiędzy kabiną a drzwiami.
U mnie przy podobnych objawach okazało się, że ułamany był przewód masowy we wtyczce drzwiowej, którą się spina z gniazdem w słupku. Tak jak koledzy piszą sprawdź czy jest napięcie na module drzwiowym, a jak nie będzie to sprawdź w gnieździe w słupku (podważasz zaczepy od góry i dołu i wyciągniesz).

Bump:
Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mój eSio ostatnio nabawił się takiej choroby: nie działa przednia prawa szyba (wcześniej bywały momenty że raz nie działa, a po kilku minutach było ok), a jak naciskam przyciski to słychać tylko "cykanie" z prawych drzwi - interpretuję, że dochodzi sterowanie (no bo cyka), ale wydaje mi się, że umarł sam silnik poruszający szybą
czy ktoś tak miał? cały moduł drzwiowy do wymiany czy jakoś da się to 'leczyć'?
Cykanie - to objaw prawidłowego działania mini przekaźnika w module drzwiowym. Najprościej będzie jak rozbierzesz drzwi i sprawdzisz miernikiem czy silniczek podnośnika dostaje napięcie jak chcesz podnieść/opuścić szybę.

Ostatnio edytowane przez krzykor ; 10-02-2018 o 01:36
krzykor jest offline   Odpowiedź z Cytatem