Temat: [Focus 2004-2008] Czujnik zamknięcia drzwi
View Single Post
Stary 25-02-2018, 09:59   #20
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Czujnik zamknięcia drzwi

Cytat:
Napisał technik08 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wtyczki są też pod spodem z drugiej strony niż bezpieczniki .
Dzięki. Dopytuję bo samochód stoi pod blokiem, a pogoda nie sprzyja. (Dzisiaj -12° ) Chcę skrócić czas poszukiwań.

Cytat:
Napisał technik08 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wg. opisu sklepu forda ten zamek powinien Ci pasować .
Tak, to prawda, ale to drugie zdjęcie zamka też ma w opisie (na Allegro), że pasuje do MK2 2004r - 2008r.
Ten zamek z Allegro ma trzy kołki (rozporowe?) które "wtyka się" w tą blachę/wygłuszenie osłaniającą drzwi. (załącznik 1, 2 i 3 taki jak ze sklepu)
W tym zamku ze sklepu forda tego nie widzę - albo niedowidzę? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
W moim aucie uszkodził się switch w zamku i zrobiłem przeróbkę dokładając tranzystor i rezystor przy słupku lewym za przednimi drzwiami i wpiąłem się tam przy progu w przewód czarny z żółtym paskiem .
No to już jest wyższa szkoła jazdy. Za chwilę zejdę do samochodu i wszystko jeszcze raz sprawdzę.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Zamek 1a.jpg (60.1 KB, 43 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Wygłuszenie drzwi 2.jpg (95.1 KB, 39 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Zamek 2.jpg (95.7 KB, 35 wyświetleń)