View Single Post
Stary 16-04-2018, 10:26   #5175
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@niko123 te przesłony w światłach dobre są na zwykłe drogi ale z pewnością nie dwujezdniowe. Pokonuję rocznie jakieś 70-80kkm nocą i że aż zacytuję siebie bo jest to dla mnie już duży problem.

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał niko123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
( jadąc w nocy De-Pl - w trasie 1000 km można docenić tą technologie )
Błagam Cię, tylko nie rób tak, że odpalasz adaptacyjne na autostradzie i olewasz wszystko dookoła. To koszmar dla oczy tych jadących z naprzeciwka. Po 10x takich miniętych pod rząd mam wypalone oczy. Siedząc za kierownicą myślisz, że wszystko jest cacy bo widzisz jak przesłaniają się/gasną światła jak coś doganiasz. No ale nie jest. W większości przypadków kamera nie patrzy dostatecznie szeroko aby analizować sąsiednią jezdnię. Światła nie są odpalone w trybie "długich" ale na sąsiednią jezdnię walą mocniej niż normalnie. Wystarczy lekki łuk albo światła samochodu przesłonięte przez barierę kompensacyjną, krzaki, osłony i się zaczyna. Jeb, jeb, jeb a potem wrażenie epilepsji za kierownicą. Najgorzej mają kierowcy TIRów bo ich swiatła są nisko i często na wysokości bariery. Goście not toper dostają salwę z adaptacyjnych. Mało kto odmruguje bo to nie jest takie uderzenie jak z długich ale po jakimś czasie robi się to męczące a po paru godzinach wnerwiające. Osobiście mam tego już dość. Jak tylko nie ma na mojej jezdni nikogo komu przywaliłbym długimi po lusterkach to odpalam delikwentowi światłami na pełną moc. Wnerwia mnie już to po prostu.