Cytat:
|
Wiec tak co do softu to sprawdzę wieczorem. Odpalam radio naciskam phone, w telefonie włączam BT, znajduje urządzenie Ford audio, daje połącz i wyskakuje mi na telefonie podaj kod dostępu, a na radiu zero reakcji bo na sony owalne powinno podać kod do separowania, wpisywałem 0000 ale nic to nie dało. Następna sprawa kiedy włączę np CD gra sobie muzyka i wcisnę przycisk VOICE to na wyświetlaczy radia na 2s pojawia się napis VOICE i nic poza tym. Kolejna rzecz to USB, kiedy podłączę pendrive to zero reakcji, nawet nie świeci na nim dioda od zasilania, a na radiu jest tylko AUX in put nie ma usb. Elme łącze się normalnie z modułem SRM mogę z niego wszystkie dane z czytać, ale kiedy wchodzę w zakładkę configuration i chce zmienić np język czy typ pojazdu to zmienia zapisuje lecz po ponownym odczytaniu wraca do poprzednich ustawień, może powinienem sprawdzić raz jeszcze czy wszystkie przewody są na swoim miejscu. Wiązkę mam z kugi i w niej zasilanie modułu było tylko na jednym pinie + i - a wg schematu od focusa powinny być dwa plusy i dwa minusy wiec dodałem brakujące dwa zasilania ale niczego to nie zmieniło. Gdzie szukać przyczyny? Jeśli to wina softu to czy jest jakaś możliwość jego aktualizacji, czy muszę szukać nowego radia? Czy np. jest możliwość zrobienie klona softu z radia o nowszym sofcie i wgrania go do radia o starszym sofcie? Czy za soft odpowiada jakaś kość?
|
Może masz wiązkę na mono, a moduły z 8 na przodzie potrzebują stereo. Zobacz sobie
tutaj i sprawdź wiązkę. Jeśli chodzi o update radia, to soft można UCDS'em podnieść.