Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 28-08-2018, 22:39   #3603
msowi
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MKV
Silnik: 2,0 TDCI 180KM
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Cytat:
Napisał msowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkichGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jestem zainteresowany doposażeniem Mondka MK5 w grzaną przednią szybę wraz z lusterkiem fotochromatycznym i czujnikiem deszczu. Poprzednie Mondeo było wyposażone w ten osprzęt i trochę mi tego brakuje. Rozumiem, że powinienem się zaopatrzyć w:
- odpowiednią szybę z czujnikiem;
- lusterko fotochromatyczne;
- panel na desce rozdzielczej z włącznikiem podgrzewania szyby;
- wiązka od podsufitki (jeżeli jej nie maGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).

Jedno złącze do podgrzewania (chyba) szyby jest widoczne w kratce podszybia.
Co jeszcze potrzebuję? Rozumiem, że wytrwałościGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pewnie trzeba przekaźnik grzanej szyby zamontować, może wyposażyć w dodatkowe moduły i na końcu wszystko skonfigurować. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jako, że nie było odpowiedzi to odpowiem sobie sam na swoje pytanie. Tak da się.
Wymieniłem na grzaną szybę z kamerą, lusterkiem elektrochromatycznym oraz czujnikiem deszczu.
Do poprawnego funkcjonowania jest potrzebna dodatkowa wiązka, przełącznik wycieraczki, przełącznik kierunkowskazów z przyciskiem do Lane Assist (LA), włącznik świateł z automatem oraz konfiguracja. Wielkie dzięki KIRHOFF za profesjonalne podejście do sprawy. Nie potrzebne są żadne przekaźniki, bezpieczniki oraz inne elementy.

Dodatkowo:
- wymieniłem licznik (IPC) na wersję cyfrową (do prawidłowego działania potrzebny jest sprawny licznikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). Konfiguracja oczywiście kolega Krzysiek z Kamienia Pomorskiego;
- zainstalowałem czujnik poziomu płynu spryskiwaczy;
- domontowałem kamerę cofania;
- wyposażyłem Mondasa w elektryczne składane lusterka;
- oczywiście moc w górę do 180 KM;
- wymieniłem ramki halogenów na chromowane.

Da się zrobić więcej ale kiedyś trzeba powiedzieć dośćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
msowi jest offline   Odpowiedź z Cytatem