Cześć,
1.Zakupiłem s-max 2011 140km z dpfem
Jedna z rzeczy, która nie działa prawidłowo to lusterko prawe (przynajmniej na nim zauważyłem nieprawidłowość).
Przy np otwieraniu z centralnego lusterko chcę ustawić się w powyżej maksymalnego położenia, tzn zwierciadło jest już przy krawędzi a silniczek dalej pracuje. Wystarczy że naduszę klawisze sterowania nimi i dopiero wtedy silnik przestaje pracować. Bardzo podobna sytuacja dzieje się gdy wrzucam wsteczny bieg.
Ręczne sterowanie obu lusterek prawidłowe.
Czy lusterko ma coś w stylu enkodera do pozycjonowania?
Próbowałem zaprogramować lusterka na wstecznym razem z pozycją fotela i mam wrażenie, że system tego nie zapamiętuje (i robi to samo z lusterkiem co opisane powyżej)
Mam włączony zapłon, wrzucam wsteczny, ustawiam lusterka i fotel, wciskam np "1" aż usłyszę dźwięk. Fotel wraca do ustawień a lusterka przy włączeniu wstecznego w sumie to ustawiają się jak chcą.
Wiem, że lusterka powinny kłaść się przy wstecznym w zależności od położenia przełącznika prawe/lewe jednak prawe kładzie mi się nawet gdy pozycja przełącznika jest na 0
Czy robię coś źle?
2 Spalanie: opony 17", szer 225.
Czy możliwe że w mieście przy spokojnej jeździe z klimą będzie na poziomie 8,5-9 litrów? (trasy nie miałem okazji robić).
Coś mi się wydaje za duże... Brak błędów na kompie. Lekko zakopci w pierwszej chwili jak mu dam do dechy, ale to mnie nie dziwi. Dynamika auta wydaje się ok.
Wymieniłem dla świętego spokoju przepływkę i nic nie uległo zmianie.
Będę wdzięczny za pomoc
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.