View Single Post
Stary 18-10-2018, 12:57   #8
Grzegorz MX
Jeżdże Toyotą :-)

Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
Domyślnie Odp: Autoalarm LOGIC CAN Lc4 dokładany przez dealera.

Cytat:
Napisał jacekcrv Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jakby miało wyglądać? Sterowaniem centralnym znakiem nie jest w centralce alarmu.
Jacek,
wg mnie istnieją główne 2 sposoby sterowania centralnym zamkiem z pilota w focusach
a) oryginalnie z poziomu kluczyka i pilota SAMOCHODU, alarm wpięty do instalacji i czyta szynę CAN.

b) alarm w trybie PLIP - możliwość zaprogramowania centrali alarmowej do współpracy z sygnałami analogowymi w samochodach nie posiadających pełnego interfejsu CAN lub ktoś celowo nie podłączył do CAN (ccc) - masz dodatkowy Pilot z alarmu - TO ZAPEWNE TEN PRZYPADEK

wycięcie alarmu z przypadku a) to jest proste jak piszesz.

z b) już nie.

dodatkowo dobry i niezależny alarmowiec (nie u dealera ford) mógł wszyć tak instalację alarmową że zajmie to mnóstwo czasu (czytaj na ulicy podczas kradzieży), mógł ukryć centralkę, używać przewodów jednego koloru (czarnego), wszystko mocował głęboko a przewody skracał lub wydłużał aby od diody nie można było dojść jak po nitce do kłębka, używał identycznych taśm mocujących.
Grzegorz MX jest offline   Odpowiedź z Cytatem