2.0 Duratec he Olej w dolocie i filtrze powietrza
Witam.
Chciałem przedstawić moj problem rozebrałem dolot z ciekawosci głównie szukam przyczyny poboru oleju, bierze go tak 0.5 l na 350 km by tak wychodziło. Dolot zaolejony w przepustnicy nagar klapki w porzadku sa dobrze nasmarowane przez ten olej. Gdy odkrece korek wlewu oleju to wydostaje sie powietrze jak z tlumika ale kropelek oleju nie ma z tym powietrzem. Mam też lekki wyciek na łaczeniu skrzyni z silnikiem ale to nic strasznego bo nie zostawia nigdzie oleju po postoju. Do filtra powietrza idzie taka rurka z nad klawiatury zaworów i jest w filtrze gąbka cala w oleju. Filtr też troszke tego oleju miał ale na 5 cm szerokosci tylko reszta czyste. Zaworek z seperatora oleju przepuszczał troszke wiec go uszczelniłem poprzez wyczyszczenie i trzyma. A objawy podczas jazdy głównie na zimnym dodaje gazu spuszczam gaz (hamowanie silnikiem) i jak dodam gazu to jest taka dziura na sekunde i zaskakuje znowu normalnie moze raz za.kiedy raz szkubnie. Oczywiscie po przegazowaniu niebiesko miiii. Dodaje zdjecia z rozbiórki prosze o porady opinie itp. Itd. A dodam jeszcze że mocy ma dosć raczej wiecej nie bedzie miał.
|