Cytat:
|
Nie wiem czy piszesz o konkretnym modelu, ale tryb parkingowy spokojnie zapisuje wiele sekund przed wykryciem ruchu.
Mówiąc inaczej, kamera nagrywa cały czas do pamięci wstępnej (nie na kartę pamięci) czyli buforuje nagranie, natomiast w przypadku wykrycia ruchu, zapisuje kilkanaście sekund z przed ruchu, ruch i kilkanaście sekund po "zakończeniu" ruchu.
I tak - są kamery który nagrywają dopiero "po wykryciu" ruchu, jednakże 3 różne modele Mio które miałem okazję potestować, spokojnie mają zapisane także sekundy "przed" wykryciem ruchu.
|
Pisałem o konkretnym, czyli w tym przypadku o Xblitz mirror 2016, bo odnośnie tego egzemplarza było pytanie. To samo tyczy się pozostałych tanich kamer, w których producent zaimplementował tryb parkingowy. Jest wiele rozwiązań trybu parkingowego i w zależności od ceny, na którą wpływ ma m.in. procesor użyty w kamerze odpowiadający za możliwości danego trybu, taki tryb może różnie wyglądać.
https://wr24support.freshdesk.com/su...-samochodowych
Jeżeli chodzi o Mio, to jak najbardziej zgadzam się, że posiadają kilkusekundowe buforowanie w zapisie, choć nie wiem, czy wszystkie, ale proszę spojrzeć na ceny tych wideorejestratorów. Najtańszy na stronie producenta z trybem parkingowym w opisie kosztuje 429zł, lecz figuruje jako niedostępny. Czy ma buforowanie - nie wiem, bo opis tego nie zdradza.
Pozdrawiam.
Ford S-max MK2 2016 2.0 TDCI 150KM