Cytat:
Ja mam wrażenie, że jeszcze nikt nie chwalił się na forum jazdą tym nowym automatem. Pierwsze sztuki zarówno 190 jak i 240KM są już u dilerów w PL, jednak po rozmowie z min 5 salonami nie znalazłem zarejestrowanej demówki niezależnie od mocy silnika - ważne żeby było A8. Dodatkowo mówili, że nic nie wskazuje aby do stycznia miało to ulec zmianie.
Liczyłem, że nowa skrzynia pozwoli urwać 1,5 - 2s do setki a mam wrażenie, że poszli w drugą stronę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Cały czas nie wiem co kupić i chyba wstrzymam się do 2019...
|
Ja w niecałe 3-tygodnie zrobiłem na 190KM A8 1900km i ogólnie jestem zadowolony, automat działa bardzo płynnie i tutaj 6-biegowe DSG potrafiące szarpnąč są daleko w tyle(7-biegowe podobno już są lepsze) - jeśli chodzi o szybkość to DSG wygrywa ale ogólnie wolę nową A8 z jej prawie niezauważalnym działaniem.
Wracając do Twojego stwierdzenia to jaka to niby skrzynia automatyczna potrafi urwać 1,5-2s ??? Pół sekundy to tak ale nie 3x tyle, S-Max niestety ma nadwagę i nie wiem co jeszcze powoduje że tych 190KM jakoś wybitnie nie czuć, pomimo tego wyprzedzanie jest bezstresowe a w połączeniu ze świetnym zawieszeniem powoduje u mnie to że ciągle nie mogę się nacieszyć autem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja auto bardzo polecam, teraz jeżdżę na zimówkach 17 i pierwotnie planowałem na wiosnę Borbety BLX 19 ale teraz już taki pewien nie jestem bo auto jest zarówno zwinne jak i komfortowe( zawieszenie mam zwykłe) - dla mnie to wyłącznie teraz kwestia wyglądu choć nowe seryjne 17 z titanium wyglądają lepiej niż było dotychczas ... nie wiem czy na 19 nie będzie za twardo i dobrze że jest czas do wiosny