Odp: Regeneracja maglownicy
Witam wszystkich.
Co prawda u mnie są inne objawy niż u Was, ale prawdopodobnie maglownica również do wymiany-regeneracji. Podczas jazdy w mieście nazwijmy, że jest w porządku, lecz na trasie powyżej 70/h kierownica robi się sztywna. Muszę korygować tor jazdy. Jeśli auto ucieka w prawo - lekko koryguję kierownicą w lewo. A to powoduje, że muszę korygować w drugą stronę. I tak cały czas. Nazwę że kierownica jest sztywna. Podczas jazdy robię próbę. Leciutko dwoma palcami skręcam np. w lewo i puszczam. Niestety ale kierownica nie wraca na wprost. Pozostaje w tej samej pozycji. W drugą stronę jest tak samo. Dzieje się tak po wymianie dwumasy i sprzęgła.
Powiedzcie mi jedną rzecz. Jak dawno regenerowaliście swoje maglownice. Bo jeśli jest to kilka tygodni lub kilka miesięcy ,to nie wiem jak z gwarancją. Dajcie jakiś namiar na regenerację z przed ponad roku, lub dłużej
Jeżeli chodzi o kolor płynu, to słyszałem opinię, że zielony płyn zalewa się do nowej maglownicy. Natomiast czerwony powinien być zalany do maglownicy po regeneracji.
|