Cytat:
|
Jeśli chodzi o porównanie Ceeda i Focusa to wczoraj Auto-Świat takie zamieścił
|
Jak to test w AŚ. Tylna kanapa została super oceniona w Ceed, gdzie obok jest zdjęcie z wymiarami i Focus jest na długość większy, Kia ma o 4cm więcej miejsca na szerokość. A sprawdzaliśmy to z żoną, bo córka ma chorobę lokomocyjną i żona jeździ z nią na tylnej kanapie, więc min dlatego i30/ceed odpadł. Focus naprawdę sporo się powiększył w środku.
Wczoraj z ciekawości kupiłem tą gazetę.
Nie jeździłem wersjami kombi, nie jeździłem Ceedem, ale i30 jest dużo głośniejszy, szum wiatru już od 80tki słyszany, w Focusie to ok 110-120km/h.
Cytat:
|
Jeśli chodzi o silniki w Focusie, to uważam że wszystkie są złe. Jechałem:
- 1.0 125 KM, w trzy osoby m.in. po autostradzie i przy wyższych obrotach jak dla mnie głośne, ale dynamika jak na taki silniczek mnie zaskoczyła.
- 1.5 EcoBoost 150 KM dużo pali i przy dynamicznej jeździe też nie podoba mi się odgłos silnika i wydaję się mi, że auto wpadało w delikatne wibracje.
|
Ciekawe spostrzeżenia. Ja diesla mam dość, już nie wspomnę o naprawach zużytego osprzętu, tzn o kosztach, co o terkocie, choć z drugiej strony ja robię tylko ok 10tys km na rok, więc to był dodatkowy argument przeciw. A o silniku 1,5 jakoś nie myślałem, widzę, że mimo wszystko wybrałem lepszą wersję
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No cóż po weekendzie dam znać jak to się sprawdzi w trasie.