Serio, ogrzewanie przedniej szyby to dla Was tylko start i rozruch auta?
Super sprawdza się także w jeździe zimą po trasach. Wszystko spod kół momentalnie zamarza na szybie, a dzięki podgrzaniu łatwiej to usunąć (oczywiście czasem z pomocą spryskiwacza).
Jeżeli widzicie ten drucik, a nie znaki to współczuję z widocznością w przypadku brudnej szyby. Ja tam skupiam się na otoczeniu, nie ogniskuję wzroku tak blisko (na szybie) i mi w ogóle nie przeszkadza.
Dla mnie na duży plus w porównaniu do np. Mondeo MK4 jest to, że drucik jest na całej szybie, także na bokach i wycieraczki nie dostają po dpie.
Tak samo z adaptacyjnymi LEDami. Kwestia przyzwyczajenia i umiejętności ich wykorzystania. W temacie świateł drogowych to mniej więcej wiem kiedy i na jakich drogach mogę oślepiać, więc wyłączam wajchą. Tak samo w przypadku pieszych. Ponowne machnięcie wajchą z powrotem włącza adaptacyjne. Póki nie poćwiczyłem i nie nauczyłem się z nich korzystać także miałem o nich bardziej negatywne zdanie.
Wielkim plusem jest jednak doświetlanie także w przypadku świateł mijania. I wspomniane przez Was spryskiwacze.
Ale każdy ma swoje zdanie, dzięki różnorodności konfiguracji każdy dobiera autko pod siebie. Mnie na przykład wkurzał BLISS i zrezygnowałem z niego.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
a propos szyb i szkła, jak nie zapomnę, to zrobię Wam zdjęcie jak wyglądają moje lusterka boczne w ST-Line po kilku przetarciach szmatką z mikrofibry i ręcznikiem papierowym. W życiu nie widziały skrobaczki, a mają piękne wzorzyste ryski na całej powierzchni.
|
Odnośnie rysowania lusterek to tego nie testowałem, ale póki co nie mam z nimi problemu. Wiem, że porysować jest łatwo nawet szmatką z mikrofibry, wystarczy mieć ziarenko piasku pod szmatką.
Może zrobią zamienniki z twardszego szkła, wymienić szybkę to na szczęście nie problem.
Cytat:
|
Ja mam w HB otwieraną elektrycznie, tyle że już nie zamykaną.
|
Dokładałeś coś specjalnie? Czyli przyciskiem na klapie otwiera Ci się z automatu? Masz do tego przycisk wewnątrz auta i możliwość otwierać 'nogą' z tyłu auta? Jestem zainteresowany rozwiązaniem i chciałbym tak rozbudować swoje autko.
Moje kolejne wrażenia z jazdy:
- z tyłu jest zdecydowanie głośniej niż z przodu, nawet w Vignale, i już niestety nie jest tak przyjemnie, aby pogadać tył z przodem
- średnie spalanie spada i już jest bliżej 7l/100km przy dynamicznej jeździe, co cieszy
1. Czy w komputerze możecie wybrać np. średnią prędkość tak jak średnie spalanie? Ktoś wie od czego zależy, bo u mnie ta opcja jest akurat niedostępna. [edit] już zauważyłem, że jest po prostu ograniczenie wyboru wyświetlania do 4 opcji
2. Czy ktoś poza jvc ma elektrycznie otwierany bagażnik w HB?