Cytat:
|
więc z uwagi na regulacje pewnie ograniczą ich moc
|
Mondeo przy swoich adaptacyjnych LED-ach spryskiwaczy w serii nie ma (kosztują bodajże 900 złotych), a podobno te reflektory ma naprawdę niezłe (na razie bazuję na opiniach, niedługo przekonam się sam).
Do czego dążę: nie sądzę, żeby obniżali moc reflektorów diodowych w Focusie, bo to się po prostu nie opłaca - musieliby bulić za zrobienie reflektorów w zasadzie od nowa i potem jeszcze za ich homologację. Po prostu zabierają seryjne spryskiwacze, trafią pewnie na listę opcji. Jasne, że to nie jest dobry krok - ale zdziwiłbym się, gdyby opcja całkowicie zniknęła. No a jeśli faktycznie zniknie na dobre, to powtórzę się: reflektory według mnie będą takie jak dotąd. Czas pokaże, czy miałem rację.
A z odtwarzacza CD bym się cieszył, szkoda że trafia na listę opcji tak późno.
I jeszcze tak pobocznie: nie bardzo rozumiem takie wychwalanie Megane. W mojej opinii wnętrze w ogóle nie wyróżnia się na plus względem Focusa, na dodatek jest brzydkie (choć to kwestia gustu). Ja z tych dwóch aut mimo wszystko bezapelacyjnie brałbym Forda, właśnie przez wnętrze - i to pomimo tego, że nadwozie bardziej podoba mi się w Renault. Focus Mk4 najlepiej wygląda w wersji sedan, której u nas nie ma i pewnie nie będzie.