View Single Post
Stary 10-08-2019, 17:10   #2
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: 2008 hb - bezpiecznik zapalniczki i modułu przyczepy

Cytat:
Napisał fosfor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie działa mi gniazdo zapalniczki z tyłu (na końcu konsoli środkowej). Postanowiłem w końcu sprawdzić dlaczego i zajrzałem do skrzynki z bezpiecznikami w bagażniku (zdj)
To złącze jak dobrze pamiętam jest połączone równolegle ze złączem zapalniczki na desce - najprawdopodobniej wiązka się wypięła ze złącza, musisz zajrzeć w tunel środkowy (jeżeli oczywiście pierwsze złącze Ci działa). Ten F6 jest od złącza w bagażniku w kombiaku, w hb nie ma

Cytat:
Napisał fosfor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy okazji zastanawiam się nad podłączeniem modułu przyczepy i sprawdziłem pozycję F11 w tej samej skrzynce. Też jest tylko jedno złącze, czyli masę będę musiał dociągnąć i doprowadzić do modułu?
Nie masę (bo ta idzie z karoserii) tylko przewód + do zasilania modułu którego brakuje w Twojej wiązce. Ten + w gnieździe bezpiecznika to + z akumulatora pojazdu.

Cytat:
Na dodatek napięcie miedzy przewodem F11 a karoserią wyszło mi 17V, co mnie trochę zdziwiło, ale to może być wina słabej baterii multimetru.
Pewnie tak.
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem