Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 28-08-2019, 11:07   #443
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli ktoś ma aspiracje żeby z klasy kompakt zrobić sobie prawie premium w focusie, to odradzam, te 100k+ można wydać wiele rozsądniej, cieszyć się z innego wyboru i spać spokojniej.
Dokładnie tak uważam, ja za kompakta nie chciałem dać więcej niż 80. Za więcej wolałbym albo C-maxa, albo zastanawiał się nad jakimś autem z segm. D. Te przeważnie mają sporo wyposażenia w standardzie, za które trzeba w kompaktach dopłacać.
Cytat:
Napisał wesmond Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
SL 500 z 1992 roku i za każdym razem podziwiam solidność wykonania konstrukcji
To były auta projektowana na używanie latami. Dziś nikomu nie zależy, by auta popularne tyle jeździły.

Ps. Oddałem swojego na reklamację.
Pkt 1. Nie działające zamykanie okna. Niestety mimo kilkukrotnej próby powtórzenia z filmiku u mnie dalej nie zamyka się. W serwisie powiedziano, że znają ten problem, zjeżdżają auta z takim samym problemem.
pkt 2. Tapicerka na słupku A wyszła z pod uszczelek przy dachu. Z prawej i lewej strony. W serwisie powiedziano, że znają ten problem, zjeżdżają auta z takim samym problemem.
pkt 3. Trzeszczący plastik na tylnej części drzwi kierowcy za oknem, jak otwieram drzwi, to często za to łapę, ale również w autach stojących na salonie, nowych trzeszczy, dziś specjalnie sprawdzałem.

Przy okazji okazało się, że jest akcja serwisowa (cicha, przy okazji odwiedzin w serwisie), sprawdzania oprogramowania filtr GPF. U mnie nie mam z nim problemu, ale też mają to sprawdzić.
FF 1,0125 KM manual. Przebieg 9,5 tys km.
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem