Cytat:
Da się wyłączyć.
Co więcej, albo kluczyk raz działa, raz nie, albo ma funkcję "sleep mode" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kluczyki trzymam w torebce (tak wiem - facet i torebka) ale czasami zdarza się, że idąc spokojnie do auta łapiąc za klamkę nie otwiera drzwi. Potrząśnięcie torebką załatwia sprawę i drzwi się otwierają.
|
Info dla potomnych - tak, da się to wyłączyć ALE: całkowicie, lub po prostu włączyć - są tylko dwie opcje w komputerze po wejściu przez kierownicę (bezkluczykowy dostęp -> tak/nie). Nie ma żadnych pośrednich czy odległości działania. Przynajmniej tak w moim Titanium jest produkcji sierpień 2019.
Dla mnie to obojętne, bo ja w ogóle nie chciałem mieć tego systemu, więc od razu przy wyjeździe z salonu go całkowicie wyłączyłem.
Cytat:
|
Jeżeli chodzi o 15% na serwisy, to zwyczajnie jak oddasz auto do aso to nie dostaniesz rabatu na usługę i części.
|
A to ciekawe, skoro na 5 lat dostałem rabat 15% od kwoty faktur. Może Ty masz takie warunki jako klient indywidualny, ale ja nie mam, mimo że serwisuję od 4 lat MK3, to aż takich rabatów nie dostawałem. W firmie na flotę mamy 10%. A teraz mi dali na MK4 za to opóźnienie, więc powtarzam, nie uważam żebym został pokrzywdzony. Fair dil. Nie zapominaj też, że dealer wziął na siebie podwyżkę ceny auta, a sama dopłata do silnika 1,5 od lutego podrożała sporo. Jakoś z Mustangami ludzie musieli dopłacać... Dla dealera bardziej by się opłacało w moim przypadku, gdybym zrezygnował z odbioru - moje auto by na pniu sprzedali w salonie i to za wyższą cenę niż mi (kombi, titanium biznes, wiekszy silnik, dodatkowe pakiety..) Ale oczywiście ja wszystkim życzę jak największych rabatów za opóźnienie, nawet 30% wartości auta... Ja oszukany czy potraktowany źle się nie czuję.