A z kąt wiesz że nie masz kół metalowych?ja też się przymierzałem do kół, okazało się ze są metalowe Foka 2001r
Bump:
Cytat:
|
Tak, trzeba - bo konieczny jest dostęp do wałków w celu ich zablokowania płaskownikiem. Jeśli zamierzasz sam to robić, to odradzam - NIE zadawał byś takich pytań na Forum. Dowodzi to Twojego braku wiedzy w tej kwestii.
|
Płaskownikiem nie blokuje się wałków, płaskownik służy do sprawdzenia, czy jest tłok pierwszy w górnym martwym punkcie,po przekręceniu wału,który oprze się o śrubę [zwaną przyrządem] którą wcześniej wkręciliśmy na dole po prawej stronie.Żeby odkręcić lub dokręcić koła od wałków, to specjalny przyrząd który zakładamy na koło,lub klucz płaski,teraz nie pamiętam jaki, 22,albo 21 który zakładamy na wałek rozrządu który ma takie wejście na klucz po lewej stronie jak patrzymy na silnik .Wymieniałem rozrząd osobiście w maju 2018r, i jakoś dałem radę,po kupieniu przyrządu do blokady wału,po wykręceniu rozrusznika,i dorobieniu śruby ,o której pisałem wyżej [gdzieś mam jej wymiary] oraz dorobieniu płaskownika. Pisząc jakoś dałem radę miałem na myśli 70 wiosenek na karku.Pozdrawiam