View Single Post
Stary 31-10-2019, 09:19   #87
kostakis
ford::amateur

Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: TDCi 2.0 130 KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: świecąca się kontrolka poduszek powietrznych

Witam, mam podobny problem z kontrolka poduszki powietrznej, wiem co go zapoczątkowało - nie wiem jak go rozwiązać.

Mianowicie, zamieniłem miejscami siedzisko pasażera z siedziskiem kierowcy w moim MK3. (Wynikło to z powodu uszkodzenia kręgosłupa a na wysiedzianym fotelu kierowcy, lędźwiowy napinacz w fotelu trafiał zbyt wysoko). Przekładka dotyczyła samego siedziska (gąbki z tapicerką) także mocowanie, strerowanie elektryczne u kierowcy, pasy itd zostały bez zmian. Zauważyłem, że różniły się nieco kable przychodzące z siedziska/oparcia które wchodzą w kostkę pod fotelem. Uznałem, że pewnie w jednym z foteli było przygotowane to pod ogrzewanie czy costakiego (Czego fabrycznie nie miałem podłączonego) w każdym razie po wpięciu wszystkiego zaczęła mrugać kontrolka poduszki. Na serwisie błędu nie dało się wykasować przez komputer - wraca od razu. Chciałbym jeśli to możliwe sam temu zaradzić.

-Czy może ktoś wie co dokładnie zostało zamienione lub co w tym wypadku trzeba dołożyć i do którego fotela ?
-Czy jeśli trzeba, to uda mi się może przełożyć jakiś element z jednego siedziska do drugiego ?

To mój pierwszy post, pozdrawiam wszystkich, i dziękuję za wszystkie informacje które przez ostatnie kilka lat udało mi się na tym forum pozyskać w postach innych użytkowników ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kostakis jest offline   Odpowiedź z Cytatem