Temat: [Focus 2011-2014] Domontowanie czujnika zmierzchu/deszczu
View Single Post
Stary 06-11-2019, 15:51   #181
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Domontowanie czujnika zmierzchu/deszczu

Cytat:
Napisał Lisseek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy wiązka którą kupiłeś jest kompletna tzn od złącza pod schowkiem po przez białą wtyczkę do wszystkich kamer i czujników? Jeżeli ona kosztuje 75 zł to myślę, że nie ma co rzeźbić Czy posiadasz nr tej wiązki ?
Niestety nie - za tyle kupiłem tą końcową wiązkę pomiędzy czujnikami na szybie, a wtyczką przy lusterku, która jest widoczna na Twoich zdjęciach (która w istocie jest szara a nie biała - mój błąd pisałem z pamięci). Wtyczka przy lusterku stanowi część wiązki podsufitki i w Twoim przypadku, co widać na zdjęciach, jest ona niekompletna. Przy pełnej wiązce wtyczka powinna mieć prawie wszystkie przewody (bez jednego)- poniżej zdjęcia tej, którą kupiłem. Tak więc w Twoim przypadku, zakup w ASO tej końcowej nie rozwiązuje problemu, bo jakbyś chciał mieć to tak, jak z fabryki to do wymiany jest wiązka podsufitki. Ponieważ wymiana wiązki podsufitki w FF3 nie jest taka łatwa (przerabiałem temat), lepiej jest pociągnąć dwa przewody (zasilanie i sygnał LIN) z BCM a masę z tej szarej wtyczki. Zasilanie z szarej wtyczki też można spróbować, chociaż nie jest to fabryczne rozwiązanie.

IMG_20191106_073824.jpg IMG_20191106_073849.jpg

Cytat:
Napisał Lisseek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem, że włącznik światłem powinienem wysunąć bez kratki nawiewu?
Tak. Załączam obiecane zdjęcie.

IMG_20191106_073258.jpg