View Single Post
Stary 16-12-2019, 09:50   #10
rajman
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Re: 2.0 TDCi 130km Dziwne dźwięki wtrysków i wypadanie zapłonów.

Cytat:
Napisał krzysieksatch1324 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Obawiam się, że mechanik który robił to auto to właśnie aby pchnąć dalej. Nawet nie dał podkładek pod wtryski. Przez co wywalało sądzę w górę za rozypalcz.
Na szczęście nie widzę opiłków i ciśnienie na listiwe w porządku. Mam więc nadzieję, że na zrobieniu wtrysków się skończy i będzie ok. Kilka osób odradziło mi oddawanie auta na terenie Lublina do warsztatu na wtryski. Macie może kogoś na terenie lub w okolicach Lublina komu warto byłoby oddać auto do naprawy? Na wypadek gdyby mi się nie udało.
jesli chodzi o wtryski i pompe to fakt ze ciezko z dobrymi fachowcami w Lublinie, wtryski zrobisz sam skoro juz sobie poradziles z rozebraniem obecnych.

pamietaj tylko zeby wtryski skladac na mokro i od razu na auto.

Podkladki fabrycznie szly stalowe i takie powinienes dawac.

Ja u siebie jak robilem przeglad wtryskow z rozbiorka to wymienialem jeszcze sprezynki

jak chcesz to moge Ci za grosze oddac komplet na 4 wtryski czyli 8 sprezynek i 4 podkladki, jak cos to moge tez pomoc w kupnie zestawu do regeneracji - zaworek i rozpylacz

co do regeneracji pompy, to najmniej problemow maja ludzie ktorzy robili pompy w Dakro na naleczowskiej, ale dawno nic o nich nie slyszalem, a w firmowym fordzie pompe uszczelniali na 3 razy ;/
rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem