Cytat:
|
Byłe dziś w ASO.
Faktycznie mają jakąś nową mapę do silnika, która podobno wygładza jego pracę. Umówiony jestem po Nowym Roku na wgranie to dam znać czy pomogło.
Dodatkowo mają zrobić zaległą akcję serwisową - 19U08 - FOCUS 1.0L PETROL GPF REGENERATION.
Oraz przyglądnąć się krzywo łapiącym Door Edge Protector. Podobno regulacji tam nie ma zbyt wiele i generalnie jak źle działa to wymieniają całe ustrojstwo.
|
Dla zainteresowanych zdaję relację.
Wczoraj odebrałem auto.
Mieli wgrać soft do silnika - podobno to akcja serwisowa 19U08, ale dotyczyła PCM a nie jak widniało w Etisie FOCUS 1.0L PETROL GPF REGENERATION - dziwne.
Pierwsza jazda i odczucia - żadnej poprawy. Jak auto wibrowało tak dalej wibruje - wkurzenie na maksa.
Natomiast jak wcisnę tryb sport to nie to auto. Żadnych wibracji, sunie pięknie i gładko.
Czy nie może tak być w trybie normal !!!
Pytanie czy drążyć dalej temat w ASO? Czy oni w ogóle są w stanie coś poradzić?
Nie uśmiecha mi się za każdym razem przeprowadzać procedurę startową - "przycisk starter - dezaktywacja start/stop - i jeszcze włączenie trybu sport"
A i jeszcze mieli w ASO poprawić osłony krawędzi drzwi bo nie łapały poprawnie. Działało jeden dzień. Dziś już nie działa jak powinno - ech fachowcy z ASO.