Po dluuuugiej przerwie zająłem się znowu tematem podłączenia BT. Dla przypomnienia mam Blaupunkt FX i moduł 8M5T-19G488-AM.
Zrobiłem wiązkę sam. Problem - niedziałający mikrofon.
Robiłem według schematu poniżej. Patrząc od strony wtyczki BT piny 3, 4 idą do wtyczki przy radiu a od niej przewody do mikrofonu.
Dzisiaj postanowiłem zrobić tak jak to jest na schemacie do radia Sony. Czyli podłączyłem mikrofon bezpośrednio pod BT - piny 3 i 4. Z radia odłączyłem zielone przewody i Eureka. Mikrofon działa.
Pytanie do kolegi
@
Komorowscy
Czy w waszych wiązkach, które produkujecie robicie jakieś rozróżnienie na podłączenie mikrofonu w zależności od modelu radia?
Druga sprawa. Bardzo słabo mnie słychać. Próbowałem na dwóch mikrofonach.
Nie wiem czy ma na to wpływ to, że ustawienia pod elmconfigiem były takie jak widać na zdjęciu. Ja zmieniłem na BT/VC low + btaudio.
Żadne ustawienie z high nie chciało mi się zapisać (pewnie dlatego, że nie mam USB).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.