|
ford::professional
Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
|
Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.
Faktycznie, teraz doczytałem w rozszerzonej gwarancji że tapicerka nie podlega gwarancji...
Ford Protect nie obejmuje:
– uszkodzeń powstałych w wyniku eksploatacji niezgodnej z przeznaczeniem pojazdu określonym
specyfikacją techniczną, w wyniku przebudowy pojazdu lub braku należytej dbałości o pojazd
(tj. z naruszeniem Książki Serwisowej lub instrukcji obsługi pojazdu),
– uszkodzeń w pojeździe użytym do celów sportowych lub rajdowych, jako taksówka, pojazd
wypożyczalni samochodów lub nauka jazdy.
– uszkodzeń powstałych na skutek wypadku drogowego, kolizji, pożaru lub innego podobnego
zdarzenia, przeciążenia pojazdu ponad dopuszczalny ciężar całkowity, niedostatecznej ilości
cieczy chłodzącej, oleju, innych płynów lub działania mrozu, a także siły wyższej
– uszkodzeń zespołów lub części, które nie odpowiadają fabrycznej specyfikacji pojazdu, oraz
uszkodzeń pojazdu wywołanych przez takie części,
– prac regulacyjnych, wyważania i czyszczenia, jak również czynności diagnostycznych, w tym
regulacji geometrii zawieszenia
– uszkodzeń jakichkolwiek elementów nadwozia i jego mechanizmów, w tym powłok lakierniczych,
szyb (za wyjątkiem elementów grzewczych),siedzeń oraz tapicerki,
– napraw zespołów eksploatacyjnych lub ich części podlegających normalnemu zużyciu, takich jak
np.: układ wydechowy (za wyjątkiem katalizatora oraz filtrów cząstek stałych (DPF) z warstwą
regeneracyjną), okładziny i klocki hamulcowe, świece zapłonowe, filtr paliwa, powietrza, oleju,
przeciwpyłkowy, tarcze hamulcowe i bębny hamulcowe, żarówki, lampy i reflektory, paski
klinowe oraz napędowe, elementy sprzęgła (tarcza, docisk, łożysko), bezpieczniki, koła i opony,
amortyzatory, zwrotnice kolumnowe McPherson, pióra wycieraczek, przewody wysokiego
napięcia, akumulatory rozruchowe.
– wymiany materiałów i płynów eksploatacyjnych
– uszkodzeń spowodowanych uruchamianiem silnika metodą holowania lub pchania pojazdu
– elementów metalowo-gumowych zawieszenia przedniego i tylnego w tym tulei metalowogumowych, łącznika stabilizatora, końcówek drążków kierowniczych
– wahaczy oraz ich elementów
– wszelkich usterek instalacji gazowej lub związanych z instalacją gazową
– tylko FORD MONDEO HYBRYDA - podzespołów Układu Wysokiego Napięcia wraz
z Akumulatorem Wysokiego Napięcia.
Ja też wykupiłem 5 lat w mondku i zastanawiam się czy dokupić kolejne 2 lata. Mam taką możliwość dopóki nie minie rok od zakupu.
Ostatnio edytowane przez Fiesta Mk8 ST Line ; 19-02-2020 o 10:17
|