View Single Post
Stary 19-02-2020, 20:02   #4995
roadrunnner
ford::average

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK3 Ghia + Focus MK2 + Mondeo MK5 Hybrid
Silnik: 2,5 upgrade 3,0 200Km i 2.0 145Km
Rocznik: 2004+2007+2020
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Cytat:
Napisał RECONDO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Z tym bezpiecznikiem być może tak jest - ja swoją wiązkę robiłem sam i jest ona podpięta pod moduł FM/CD, dostaje zasilanie tylko wtedy, dzięki temu mam działający BT razem z Denso fabrycznie, jak pamiętam, działa dopiero po kluczyku.
Ja też wiązkę zrobiłem sam. Podłączyłem wszystko ale nie działało. Nie było nawet przycisku/ikonki telefonu. Nawet chyba swego czasu prosiłem Ciebie o pomoc w temacie... Myślałem że kupiłem uwalony moduł więc kupiłem następny a potem jeszcze jeden. Potem wymieniłem Denso na takie z 06r (moje Mondeo z 04), nic to nie dało. Myślałem że spaprałem wiązkę albo coś jest nie tak z instalacją w aucie. W związku tym straciłem nadzieję że kiedykolwiek to zadziała i zarzuciłem temat. To było 5 lat temu.
Przy okazji poszukiwania uwalonego bezpiecznika podświetlenia tablicy rejestracyjnej i schowka odkryłem, że odpowiada za nie jeden z bezpieczników oznaczonych wspomnianą ikonką tzn wykrzyknikiem i książeczką. Odkryłem również że takich bezpieczników jest chyba 3 i jednego z nich u mnie nie było tzn. gniazdo było puste. Po włożeniu tegoż bezpiecznika na ekranie Denso pojawił się przycisk/ikonka telefonu a sam telefon wykrywa "Ford Audio". Wszystko działa idealnie włącznie z VC. Telefon łączy się z Denso praktycznie natychmiast po przekręceniu kluczyka. Na wyłączonej stacyjce Ford Audio jest niewidoczne.

O jaki kabel do telefonu chodzi? Wiem że moduł BT/VC ma możliwość podłączenia telefonu po kablu ale jak to wygląda? Jest w ogóle możliwość skopiowania książki telefonicznej po kablu do Denso i korzystania z niej po BT, czy dostęp pojawia się wyłącznie po kablu?

Ostatnio edytowane przez roadrunnner ; 19-02-2020 o 20:04
roadrunnner jest offline   Odpowiedź z Cytatem