Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 26-02-2020, 00:38   #1697
MichuW
ford::beginner

Imię: Michał
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EB 150KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał mdmowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesteś pewien, że wibracje są na tylnych tarczach? U mnie przód padał.
Ja już raz zmieniałem tarcze i klocki z przodu. Najpierw przegrzanie, później zwichrowanie. Dodatkowo miałem lekki pisk na hamulcach od początku, więc trzeba było lekko dotrzeć, ale nic nie pomogło. Po zmianie jedynie udało się zareklamować klocki. Ale przy przegrzanych tarczach to nic nie daje.
Czekam na 'normalne' zamienniki i rezygnuję z fordowskich. Strasznie się przegrzewają przy bardziej dynamicznej jeździe. Nawet w ST innych użytkowników widać, że Ford się nie postarał o dobre podzespoły.
Reklamuj, to nie jest normalne zachowanie, aby przy 4k biły hamulce. I to z tyłu.
Nie wyczuwam drgań na kierownicy ale na całej "budzie", słychać też z tyłu, więc dlatego obstawiam tył. Auto jest z 2018, kupiłem je w listopadzie 2019. Obecnie mam ponad 8tys km. Zaczęły walić przy przebiegu około 4tys. Byłem z tym w serwisie przy ok 6tys. Stwierdzili, że faktycznie coś z tymi tarczami jest nie tak. Zostałem jednak spławiony twierdzeniem że auto długo stało i to może być przyczyna (korozja ?) i muszą się dotrzeć. Dojechałem kolejne 2tys a tu nadal to samo a nawet gorzej.
Dodam jeszcze że auto kupione w salonie X a do serwisu pojechałem w mieście Y. Gdzie zostałem powitany: a to nie auto od nas ? chciało się jechać 500km po auto ?

Ręce opadają...

Widzę, że pojawiły się zamienniki: tarcze Zimmermana i klocki EBC Black. Pójdę w tym kierunku (sprawdziły się w poprzedniku, mondeo).
MichuW jest offline   Odpowiedź z Cytatem