Cytat:
|
Rozwiązanie ciekawe. Jak już łapiesz ramkę przeciwmgielnego to nie lepiej zrobić w oryginał? Mam namyśli kontrolkę ma liczniki i przekaźnik do lampy?
|
Przełącznik ma powiedzmy skrótowo rs-owa komunikacja później idzie na lin, lin idzie do bcm gdzie przekłada na can do licznika.
Prościej i szybciej rozkminić ramkę z wyłącznika niż potok na Can-ie( jest tam naprawdę sporo informacji ).
Dodatkowo to by wymagało połączenia do Magistrali Can.
Magistrala działa w sposób ciągły co mogło by powodować konflikty podczas wysyłania - nachodzenie ramek - czyli kombinacje i gimnastyka.
Ja u siebie nie mam magistrali w bagażniku jak i instalacji przedniej i tylnej więc było prościej i mniej kombinowania po prostu jak kładłem kabel do czujników parkowania to w nim jest pociągnięty kabel światła na tył jak i przód.
Dodatkowo szukanie odpowiedniego polecenia do zapalenia na desce wymagało by ....czasu i samochodu wyposażonego fabrycznie lub wiedzy tajemnej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam