View Single Post
Stary 31-03-2020, 21:32   #545
marekiod
ford::average

Imię: Marek
Model: mondeo mkV HB
Silnik: 2,0; 180KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Modyfikacje dołożenie Kamery Cofania

Cytat:
Napisał WoojO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej!
Odświeżę temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wreszcie wziąłem się do roboty i dołożyłem kamerkę. Działa pięknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiłem całą klapę z gratami które później przekładałem. Napisze kilka spostrzeżeń.
1. Kupując klapę musimy się liczyć z tym że trzeba wyplatać aktualne kable z wiązki. Niby oczywista sprawa ale łatwo nie jest i trochę czasu trzeba temu poświęcić.
2. Jak już zostało napisane znaczek forda można podciąć żyłką... lub gruba nitką Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba to zrobić z każdej strony. Tak naprawdę przecinamy taką gąbkę montażową, całość jest jeszcze na dwóch spinkach które są od środka klapy.
3. Słynne cztery śruby są od odkręcanie tylko idzie to również wolno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja używałem klucza nasadowego i dało radę.
4. Warto załatwić sobie zapasowe spinki do odsłony plastikowej na dole klapy, łatwo się łamią niestety.
5. Gumowy słoń jest kolejnym problemem. Żeby ułatwić sobie przeciąganie kabli warto delikatnie zdjąć go z plastikowej obrączki z góry i dołu.
6. Przeciąganie kabli na sucho to droga przez mękę. Warto użyć płynu do naczyń, wazeliny itp. Ja do przeciągania użyłem trytki którą odpowiednio naciąłem żeby ładnie układał się kabel podczas przeciągania. Można przeciągać kilka kabli na raz. Mi się udało nawet 4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
7. Wypinanie pinów można zrobić drucikiem lub zakupić sobie na allegro zestaw takich specjalnych kluczyków do wyciągania pinów. Piny są na takich zapadkach które odpowiednio podniesione odblokowują piny które się w miarę łatwo wyciąga.
8. Na stronie 38 tego topiku jest układ który ułatwia zrozumienie kabelkologii.
9. Wszystkie elementy maskujące są łatwo zdejmowalne. Warto uważać na podsufitkę która niezbyt ładnie się marszczy.
10. Jeśli mamy możliwość to polecam rozszerzyć robotę o dodanie elektrycznej klapy jeśli jej jeszcze nie mamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Generalnie osoby zaangażowane w ten post wykonały kawał niezłej roboty podając kolejne szczegóły jak zamontować kamerkę za co bardzo dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Każdy kto się zastanawia nad modyfikacją gorąco polecam. Jeśli nie posiadamy dwóch lewych rąk to bez problemu możemy sami zrobić taką modyfikację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mi apetyt na kolejne modyfikacje jeszcze bardziej się wyostrzył.
Robiłem zdjęcia podczas roboty wiec jak by była potrzeba mogę podesłać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możesz podesłać zdjęcia z dołożenia kamery? Masz jeszcze w archiwum?
marekiod jest offline   Odpowiedź z Cytatem