View Single Post
Stary 14-04-2020, 15:59   #1970
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał fibeer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale to wiesz z doświadczenia czy z recenzji?

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Wiem z przymiarki w salonie i relacji znajomego, który takowego zakupił w grudniu 2019

Bump:
Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja też. Na OtoMoto poszukałem nowych Mondeo mk5. Od razu zaznaczę, że ceny tego auta będą podobne przy rozmowie ze sprzedawcą w salonie, bo kilka aut oglądałem, miałem oferty, które były zgodne z tą z OtoMoto.
Ty porównałeś do swojego, ja do swojego Fokusa MK4. Tylko, że ja kupowałem z placu, ale również nowego, ja miałem na niego ok 20% rabatu od cennika. Tylko mój wycenę miał na 94 minus te 20% i w podobnej cenie szukałem Mondeo mk5 w benzynie, bo diesla nie kupił bym. ( Ocena mojej jazdy, dość często krótkie odcinki po mieście). Czyli mondeo za ok 90
Im wyższa kwota zakupu, tym mniejsza różnica w cenie miedzy mondeo a focusem. Wiadomo że cena podstawowych modeli różni się znacznie, ale w miarę dobierania dupereli się zaciera. W moim przypadku rabat na focusa był mniejszy bo auto było pod zamówienie, a na mondeo nieco większy bo brałem auto z placu. Poza tym z tego co wiem teraz, to rabat na moje mondeo wcale nie był jakiś rewelacyjny (ok. 20%), ludzie tutaj piszą o znacznie większych rabatach.
Moim zdaniem jeżeli celujesz w focusa do 100k po rabatach, to jeszcze to ma sens, jeżeli zbliżasz się do 120 lub więcej, szukałbym innego auta, bo to już przesada za auto tej klasy. Ale to moim zdaniem, każdy ma inne priorytety.
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem