Temat: [Mondeo 2007-2014] Klimatyzacja nie działa
View Single Post
Stary 03-06-2020, 14:51   #477
bolek-tarnow
ford::expert

Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Klimatyzacja nie działa

Cytat:
Napisał seewcio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dla mnie, nie do przyjęcia jest, że kolejny raz piszesz za wszystkich.
nie napisałem kolejny raz tylko zacytowałem swoją wcześniejszą wypowiedź. Pisząc w liczbie mnogiej ująłem tu wszystkich tych, którzy się wypowiadali, niestety polegli i nie są w stanie Ci pomóc, jednak czekają, jak i ja również, na rozwiązanie.
Cytat:
Napisał seewcio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ty niestety, nic nie wniosłeś do tematu
bądź precyzyjny - nie wniosłem niczego co by Cię usatysfakcjonowało i poparło Twoją tezę a to jest różnica.
Cytat:
Skoro uważasz nadal, że Twoja klima działa poprawnie, to już wcześniej napisałem, że w takim układzie mnie nie pomożesz, bo mnie działa tak samo, jak Tobie, z tą różnicą, że ja i wielu fachowców, w tym ASO FORD uważamy to za usterkę, a Ty za prawidłowość.
dokładnie tak uważam - sprzęgło ma się rozłączać cyklicznie w danych warunkach, co nie zmienia faktu, że klimatyzacja ma chłodzić wydajnie. Jeśli dochodzi do tego, że momentami leci cieplejsze powietrze w czasie jazdy (w korku lub na postoju wydajność jest inna) lub całkiem przestaje chłodzić to tak jest to problem - niestety Ty tej kwestii niestety nie precyzujesz używając sformułowań na zasadzie klimatyzacja = kompresor.
bolek-tarnow jest offline   Odpowiedź z Cytatem