Temat: [Focus 2011-2014] Spaliny w zbiorniczku wyrównawczym
View Single Post
Stary 20-06-2020, 00:49   #7
Jurek KRK
ford::amateur

Imię: Jurek
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI Econetic 105 KM MK3
Rocznik: 2014
Unhappy Odp: Spaliny w zbiorniczku wyrównawczym

Cytat:
Napisał Arek78Lodz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Omar mam ten sam problem i tez nie wiem o co chodzi. Najdziwniejsze jest ze przy obrotach ok 3000 i temp 90stC jest ok a jak odpuszcze gaz to barwnik sie zmienia. W warsztacie powiedzieli mi tak: obstawiamy chlodnice EGR bo jesli silik nie byl przegrzany (temp nie przekroczyla 90 stC) to tylko to. Ale musimy to wymontowac i sprawdzic. Jesli chlodnica EGR bedzie dobra to pozostaje uszczelka pod glowica. I teraz ceny za chlodnice EGR 400 zl i do 400 zl wymontowanie a jak uszczelka to do 2500
i jestek podlamany.....
Cześć,
mam ten sam problem. Możesz napisać jak to się skończyło?
Mnie powiedzieli: uszczelka lub ... pęknięcia na cylindrach, ten model tak podobno ma...

Bump:
Cytat:
Napisał O M A R K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co może być przyczyną spalin w zbiorniczku wyrównawczym?
- Uszczelka pod głowicą?
- Chłodnica zaworu egr?
A może jeszcze coś innego. Jak to sprawdzić bo nie chce wymieniać czegoś na chybił-trafił. Dodam jeszcze, że chodzi o 1,6 TDCI 105KM ECONETIC 2014r. Pół roku temu robiony chip na 135KM. Może tu jest winowajca.
Cześć,
mam ten sam problem.
Możesz napisać jak to się skończyło?
Mnie dzisiaj powiedzieli, że wycieków nie ma, są spaliny w zbiorniczku, więc .... uszczelka lub ... pęknięcia na cylindrach, ten model tak podobno ma.
Jurek KRK jest offline   Odpowiedź z Cytatem