Temat: [S-MAX 2006-2015] Wymiana zestawu startowego 2.0tdci
View Single Post
Stary 21-06-2020, 16:49   #11
fenrir86
ford::beginner

Model: S-Max mk1
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wymiana zestawu startowego

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po takiej zachęcie, to jakoś mi się odechciało.
Trzeba było to zrobić w pierwszym poście.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja tu widzę właściwy sterownik silnika za 300zł... https://allegro.pl/oferta/komputer-s...007-7807868272
A tu prawdopodobnie właściwa wiązka silnika za 100zł - https://allegro.pl/oferta/wiazka-sil...16v-7231825859

No to gdzie kolega zamierza znaleźć ów "zestaw startowy" za 40zł???

BTW - mechanika trzeba zmienić NATYCHMIAST - licznik nie wchodzi do "zestawu startowego" - za to ABS wchodzi... Więc bez wymiany pompy ABS i tak nie odpali...

Doprogramowanie samego sterownika silnika (bez wymiany owego mitycznego "zestawu startowego") to koszt zwykle na poziomie 200-300zł.
Więc ekscytowanie się "zestawem startowym" to czyste wyrzucanie pieniędzy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Bemo Motors dostałem numer katalogowy dedykowany do mojego auta. Podałeś w linku sterownik o początki 6G91... natomiast według katalogu Forda to 7G91... Dodatkowo są sterowniki Forda, Delphi i Continentala do tego samego modelu. I bądź tu mądry. Poza tym nie wszystkie modele komputerów są programowalne. Wiązka, którą pokazałeś też jest zła, bo jest to silnika 16 zaworowego. Według osoby odpowiedzialnej za części w Bemo Motors Ford lubił sobie pozamieniać na przestrzeni lat produkcji kolejność pinów w kostkach i auto może nie odpalić w ogóle. Poza tym numery nadwozia są porozsiewane po wielu modułach auta (ABS, poduszki powietrzne etc). Niczym się nie ekscytuje, jedynie pytam czy jest tu ktoś, kto miał z tym do czynienia.

Ostatnio edytowane przez fenrir86 ; 21-06-2020 o 16:51
fenrir86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem