Cytat:
|
Spróbuj więc zrobić tak by najpierw w konfiguracji BCMii dać wartość 0-nie skonfigurowano, czyli po prostu wyłącz BLISa. A następnie po wszystkich poleceniach forscana i wykasowaniu błędów ustaw mu samego BLISa czyli wartość 04. W zegarach powinno się pojawić w asystach kierowcy samo BLIS.
|
Zrobiłem wszystko po kolei. Po ustawieniu na "0" skasowałem błędy i po ponownym odczytaniu pokazały się 3 dodatkowe. (dwa są "stałe" od świateł dziennych) Przestawiłem na "04", wykasowałem błędy/ponownie odczytałem i błędów nie ma. (oprócz tych dwóch)
Niestety, ale menu zegarów też nic się nie zmieniło.
Cytat:
|
(...)
Czy po wrzuceniu 03 - masz w BCM jakieś błedy?
Czy masz w ogóle jakieś błędy w IPC / BCM /SODL(R) ?
|
Nie ma żadnych błędów, ale jak to działa nie wiem bo radary w bagażniku. Jutro je zamontuję do zderzaka i sprawdzę jak się zachowują.
Cytat:
|
W zegarach MENU się pojawi jak będzie ustawione. Nie zawsze jest to ustawione. Czy możesz ustawić 03 w BCM dla 37 pozycji BCM Zapisac po czym sprawdzić czy masz błędy i gdzie?
|
W FORScanie w centralnej konfiguracji nic nie jest ponumerowane. Liczyłem ręcznie (w trybie zwykłym i inżynieryjnym) raz mi wyszło coś o drzwiach drugie nie pamiętam co, ale też nie dotyczyło BLIS'a. (może nie tam szukałem?)
Cytat:
|
ps. i kup sobie czerwonego UCDSa - dużo lepszy kabel niż masz obecnie a zrobisz dużo więcej i szybciej.
|
Kupiłem, ale co to zmieni? FORScan wydaje mi się bardziej przystępny, a i tak nie daję sobie rady. Ze screen'ów które załączyłeś ten UCDS wygląda na bardzie skomplikowany = dla bardziej obytych.
Cytat:
Albo zwyczajnie wejdź sobie Forscanem w IPC (nie AsBuilt) i zobacz czy pod pozycjami BLIS, oraz drugą Cross Traffic Alert masz ustawione na enabled (o ile masz takie pozycje w konfiguracji). Jeśli ich nie ma, pozostaje AsBuilt, tak jak pisze
@ referee
.
|
Któregoś dnia tam "zaglądałem" i
chyba(?) wtedy BCM był ustawiony na "03" i głowę dam sobie uciąć, że w konfiguracji modułu IPC było:
Cross Traffic Alert ----------> enabled
i dużo niżej
BLIS ----------------> enabled
W tej chwili jest tylko Cross Traffic Alert ----------> enabled
ale w zegarach nic nie ma.
Cytat:
|
tak wygląda mój IPC z menu BLIS i innymi. (Poniżej)
W załączeniu tez BLOKI widoczne z UCDSa - odpowiedzialne za BLISa/CTA w IPC.
Topozwoli zweryfikowac co masz ustawione i czymasz ustawione BLIC/CTA w IPC
(...)
|
Dzięki za Twój wysiłek i zaangażowanie, ale wybacz, te bloki to dla mnie czarna magia. Nic mi one nie mówią. Załączyłem AS BUILT swego IPC