Temat: [Mondeo 2007-2014] szarpie przy przyśpieszaniu 1.8TDCI
View Single Post
Stary 07-09-2020, 21:32   #17
mickar86
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCI 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: szarpie przy przyśpieszaniu

Cytat:
Napisał bartecki92 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Turbo nie ma wplywu na prace po rozruchu tylko podczas butowania. W takim przypadku raczej uklad paliwowy... sprawdz dla swietego spokoju jazde z podpietym przeplywomierzem ale odlacz najpierw czujnik cisnienia w kolektorze a potem czujnik temperatury powietrza, sa obok siebie przy przepustnicy, moze ktorys swiruje i silnik dostaje zla dawke.
Mozesz tez poszukac na forum kogos blisko dla podmianki czesci. Jak to nie pomoze to w nastepnej kolejnosci czujnik cisnienia na listwie wtryskowej do czyszczenia, potem ewentualnie czujnik temperatury plynu (jeden sygnal idzie na zegary, drugi do komputera, niekoniecznie moze byc widac problem na wskazowce w zegarach).

Zwroc najwieksza uwage jak zachowuje sie przy podlaczonym przeplywomierzu, ale odlaczonym czujniku cisnienia w kolektorze. Wtedy jezdzi na stockowej mapie turbo i nie bierze danych z czujnika kopiowania.
Ok. Zajmę się tym. Zabiorę go narazie z warsztatu, bo jak mają mi zamiar wyciągać turbo i kasować jakieś kolejne 300 zł to mam w nosie taką zabawę. To prawie koszt diagnostyki w ASO. Dziękuje Ci za pomoc. Mam nadzieje, że złapię kogoś z Wrocławia na podmiankę części, przpływki. Dziękuje Ci za pomoc

PS ''czujnik cisnienia na listwie wtryskowej do czyszczenia'' błąd tego czujnika już raz wywaliło na diagnostyce! ale był tylko raz na miliard podłączeń.

Ostatnio edytowane przez mickar86 ; 07-09-2020 o 21:36
mickar86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem