Temat: [Focus 2018- ] Wrażenia z jazdy nowym modelem
View Single Post
Stary 25-10-2020, 21:28   #1736
dafca
ford::beginner

Imię: Dav
Model: Focus MK4 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoblue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem

Cytat:
Napisał West_GD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie do posiadaczy aut z silnikiem 2.0 Ecoblue 150KM, jakie macie spalanie przy jeździe autostradowej rzędu 140km/h?
Oglądam różne testy na YT i każdy informuje o dość dużym apetycie na paliwo tj. ponad 8 litrów na każde 100 kilometrów.
Zależy w którą stroną jedziesz. Jak jadę A2 na zachód to zawsze więcej pali, bo jest pod wiatr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak na serio to okolice 6,5-7L/100km przy tych 140km/h. Osiem litrów to nawet przy 160 km/h mi nie spalił.

Bump:
Cytat:
Napisał forger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja u siebie nie widzę dużej różnicy w oporze - przynajmniej na letnich oponach, ale już w normal mam duże opory i nie ma raczej mowy o kręceniu jednym palcem. Przy 220 km/h licznikowych na łuku trzeba walczyć z kierownicą.
Zimówki zakładam w środę to jeszcze sprawdzę zmianę oporu.

Samo wrzucenie sport podnosi też obroty o 100-150. Zobaczcie pod górkę jak zmiana trybu przyspiesza delikatnie auto i lepiej reaguje na gaz.
Dizla to chyba nie dotyczy, bo u mnie zmiana na sport nie powoduje żadnej zmiany w obrotach, poza tym, że odblokowuje się pełne 370Nm a wtedy auto zbiera się jak cyganka za hajsem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dafca jest offline   Odpowiedź z Cytatem