View Single Post
Stary 08-11-2020, 18:29   #34
Greg Poznań
ford::average

Imię: Grzegorz
Model: 2.0 EB
Silnik: 2000
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wyciszenie radia przy włączeniu wstecznego

Cytat:
Napisał dd1511 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chochlik podmienił mi literkę, oczywiście chodziło o PTA, juz poprawiłem.
Dziękuję za schematy, na pewno się przydadzą - jak nie do tego, to do innej grzebaniny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Chochlik podmienił mi literkę, oczywiście chodziło o PTA, juz poprawiłem.
Dziękuję za schematy, na pewno się przydadzą - jak nie do tego, to do innej grzebaniny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sugerując się informacjami znalezionymi m.in. na www.fordwiki.co.uk wychodzi, że za PTA (mute) w radio Sony DAB (a takie posiadam) odpowiada PIN 5 w sekcji B złącza FAKRA.
Natknąłem się też na info, ze w CD6000 jest tak samo.
Czy nie jest tak, że jak zrobić tym pinem mute, to nie wyciszysz sobie całego audio razem z dźwiękiem czujników z głośników? :-)

Tak było w starych radyjkach za świetnych czasów w poprzedniej dekadzie ale obecnie, to raczej CAN za to odpowiada i grzebanie kończy się*potem na zakupie jakiegoś chińczyka, bo S3 nowy za drogi ... itp kwiatki :-)
Greg Poznań jest offline   Odpowiedź z Cytatem