Cytat:
@ daniel2505
daj fotki jak zrobisz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Dzisiaj właśnie próbowałem sie pobawić w montaż podświetlenia. Zrezygnowałem z podświetlenia klamek, nie chciało mi się ściągać boczków. Nie mam garażu a pogoda nie sprzyja demontażom plastików. Postanowiłem podświetlić schowki w drzwiach. Dostęp do przewodów sterowania szyb jest bardzo prosty więc montaż nie sprawia problemów. Prawie nie sprawia, ale o tym pózniej. Najpierw zdjęcia efektu praz z którego jestem bardzo zadowolony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety wszystko poszło super tylko w drzwiach pasażerów. Do przycisków od sterowania szybami dochodzą po 4 przewody. Dwa z nich to + i - od podświetlenia przycisku. Wystarczy podpiąć odpowiednio diodę z rezystorem. Niestety z drzwiami kierowcy sytuacja wygląda inaczej. Do zestawu przycisków dochodzą trzy przewody, na dwóch jest stały + na jednym - Dioda świeci cały czas i nie gaśnie nawet po zamknięciu samochodu.
Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie podświetlany jest przycisk j jak to zasterować żeby dioda świeciła tak jak w drzwiach pasażerów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może ktoś ma więcej wiedzy elektronicznej bo moja wiedza się właśnie skończyła. Poniżej kilka zdjeć z montażu