Cytat:
|
Niby czemu może nie zakłócać? W mieście nie zauważysz, ale wyjedź dalej i klops. Zresztą FM masz 87,5-108 MHz, a pilot na 433MHz. Tylko, że łądowarka będzie zakłócać jak lampka się świeci, więc w teorii powinieneś móc otworzyć, ale nie zamknąć.
|
Wiesz co, chyba masz rację, bo zrobiłem mały test. Otworzyłem normalnie samochód, zapaliła się lampka, i ni cholery nie mogłem zamknąć samochodu. Dopiero jak lampka zgasła to samochód zamknął się bez problemu. Tak samo jak jest zamknięty samochód, to foka reaguje na przycisk zamknięcia nawet zza ściany.
I teraz pytanie: Co dokładnie jest przyczyną (podpięcie kabla pod kostki lampki, czy obecność samej ładowarki w pobliżu) i jak mogę to wyeliminować? Muszę zupełnie gdzie indziej przenieść instalację ładowarki, czy wystarczy przedłużyć kabel i np. umieścić ją w osłonie słupka, lub przenieść antenę zamka centralnego?
Cytat:
|
przedlift ma centralkę w okolicach słonecznika pasażera (mniejsza niż pudełko zapałek), polift ma zintegrowaną z GEM.
|
No właśnie nie mogę go znaleźć, mimo że dość szeroko zdjąłem podsufitkę od strony pasażera. Pogrzebałem tam ręką i nic nie wykryłem. Chyba, że jeszcze mocniej musze ją rozebrać, bo rozkręciłem tylko słonecznik pasażera.
Cytat:
|
Jaki jest obecnie GEM w aucie (w nogach pasażera)?
|
Chodzi o wersję? To była jedna z pierwszych ("A" to się nazywa?). Pamiętam, bo sprawdzałem przy okazji podpięcia się do ELMconfig