Mam w rodzinie wielu pracowników (również znajomych, sam też pracowałem dla ich kontraktora od automatyzacji produkcji) tejże fabryki i coś na temat produkcji tych opon wiem... Także Ty żyj w swoim świecie a ja w swoim.
Opony robi się według tych samych standardów z tych samych materiałów (potem wmawia się klientom różne historie). Na tych samych liniach produkcyjnych rano może być produkowany Dunlop a wieczorem Sava. Nie jest opłacalne przezbrojenie całej linii produkcyjnej per model opony... Wszystko musi być jak najbardziej zunifikowane, żeby się opłacało. Do tego opony marki Dębica są też produkowane w fabrykach GoodYear w Europie Zachodniej pewnie też z odpadu poprodukcyjnego.... Na Dębice jest 5 lat gwarancji tyle samo co na marki premium koncernu macierzystego. Jakby robili z odpadu to by dali 2 lat jak to robi wiele innych marek.
Cytat:
|
Co gorsza pierwsze kupiłem na Oponeo, dokupowalem lokalnie, więc to nawet nie to że wadliwa partia.
|
Tego nie wiesz bo nie sprawdzałeś. Jeżeli były z tego samego roku to raczej były (przezbrojenie linii jest kosztowne jak już pisałem, dlatego optymalizuje się procesy żeby tego często nie robić).
Cytat:
|
Z tej samej gumy to na pewno nie robi.
|
O wiele ważniejsza może być forma i szkielet opony.