View Single Post
Stary 24-02-2021, 21:42   #47
maciejczek
ford::average

Imię: Maciej
Model: Focus MK3
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Niefabryczne Radio z Androidem do Przed FL

Cytat:
Mam interfejs OBD2 i laptopa z softem.
Nie wiem czy dobrze kombinuję, że ten moduł OBD2 łączy się z radiem teyes i na nim mogę odczytać błąd, może nie w sposób ciągły ale jest to wygodne, pojawi się błąd, mogę odczytać od razu.
Chyba, że się mylę i tak "różowo" nie jest , stąd pytanie :

Co potrafi ten moduł , czy działa w zestawie z radiem , czy dodają jakiś soft pod to ?
Jak sądzę, nikt tu nie ma radia Teyes żeby odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Cię pytania, dlatego szukaj na zagranicznych forach.
Szukaj w komentarzach w ali użytkowników, którzy kupili - nie koniecznie pod focusem.
Co mi się udało gdzieś kiedyś dokopać, to że OBD od T'eyes jest c***owate - nie pytaj dlaczego. Ponoć te najbardziej popularne na ali obd są lepsze. Szukaj filmów o Teyes bo jest ich sporo, radio szczególnie popularne jest w Rosji, bo prawdopodobnie mimo, że produkowane w Chinach jest jakoś producencko z Rasiją powiązane.
Nie mam dużego doświadczenia z OBD, ale z tego co widziałem, to w radyjku (praktycznie każdym) jest zainstalowana apka Torque (nie wiem czy pro) i nie potrzebujesz lapka, bo odczytujesz wyniki bezpośrednioo z radyjka.
Programu Focccus to inna bajka -podłaczasz przez przewód z gniazda obd do kompa.
maciejczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem