Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-02-2021, 21:29   #41
maciejczek
ford::average

Imię: Maciej
Model: Focus MK3
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Niefabryczne Radio z Androidem do Przed FL

O CC2 jest więcej opinii i jest nieco tańsze przy zbliżonych o ile nie takich samych bebechach. Ale wszystko jest do sprawdzenia. Polecam nieco wysiłku. Poczytaj sobie forum xda, tam jest sporo informacji

maciejczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2021, 21:32   #42
pdz

Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1.6 EB 150KM

Ok, poczytam, widziałem na XDA coś o PX6, Teyesa nie szukałem.
pdz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-02-2021, 21:41   #43
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020

Montuje radia akcesoryjne od ok 2 lat, wsadziłem juz kilkadziesiąt sztuk i ilość ramu ma ogromne znaczenie w tym konkretnym wypadku. Pierwsze wynalazki miały 1gb ramu i procesor 1,3 ghz z tego co pamiętam 4 rdzeniowy, był to dramat i wodorosty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo wolne działanie, nie wszystko po polsku, dotyk który w niskich temp słabo działał a do tego gdy radio nie było w uspieniu uruchamiało sie ok 30s.
Obecne najnowsze rozwiązania które pokazały sie kilka miesięcy temu z androidem 10 mają 4 gb ramu i procesor 8 rdzeniowy 1.5ghz. Działanie jest szybkie, płynne i miłe ogólnie do polecenia.
Innym tematem są faktyczne parametry tych podzespołów bo wątpie aby miały to co na papierze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2021, 09:04   #44
pdz

Jeszcze jedno pytanie, czy moduł OBD2 służy do ciągłego monitorowania czy do diagnozowania na postoju, tak jak mam obecnie OBD2 + laptop z programem np. Focus.
Stary 24-02-2021, 09:40   #45
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020

Na tablecie mozesz sobie zainstalować apke torq i połączyć się przez BT.
Trzeba sobie zadać pytanie do czego jest ci to potrzebne? Po co kontrolować cały czas auto osobowe?
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-02-2021, 09:54   #46
pdz

Mam interfejs OBD2 i laptopa z softem.
Nie wiem czy dobrze kombinuję, że ten moduł OBD2 łączy się z radiem teyes i na nim mogę odczytać błąd, może nie w sposób ciągły ale jest to wygodne, pojawi się błąd, mogę odczytać od razu.
Chyba, że się mylę i tak "różowo" nie jest , stąd pytanie :

Co potrafi ten moduł , czy działa w zestawie z radiem , czy dodają jakiś soft pod to ?
Stary 24-02-2021, 21:42   #47
maciejczek

Cytat:
Mam interfejs OBD2 i laptopa z softem.
Nie wiem czy dobrze kombinuję, że ten moduł OBD2 łączy się z radiem teyes i na nim mogę odczytać błąd, może nie w sposób ciągły ale jest to wygodne, pojawi się błąd, mogę odczytać od razu.
Chyba, że się mylę i tak "różowo" nie jest , stąd pytanie :

Co potrafi ten moduł , czy działa w zestawie z radiem , czy dodają jakiś soft pod to ?
Jak sądzę, nikt tu nie ma radia Teyes żeby odpowiedzieć na wszystkie nurtujące Cię pytania, dlatego szukaj na zagranicznych forach.
Szukaj w komentarzach w ali użytkowników, którzy kupili - nie koniecznie pod focusem.
Co mi się udało gdzieś kiedyś dokopać, to że OBD od T'eyes jest c***owate - nie pytaj dlaczego. Ponoć te najbardziej popularne na ali obd są lepsze. Szukaj filmów o Teyes bo jest ich sporo, radio szczególnie popularne jest w Rosji, bo prawdopodobnie mimo, że produkowane w Chinach jest jakoś producencko z Rasiją powiązane.
Nie mam dużego doświadczenia z OBD, ale z tego co widziałem, to w radyjku (praktycznie każdym) jest zainstalowana apka Torque (nie wiem czy pro) i nie potrzebujesz lapka, bo odczytujesz wyniki bezpośrednioo z radyjka.
Programu Focccus to inna bajka -podłaczasz przez przewód z gniazda obd do kompa.
Stary 24-02-2021, 22:14   #48
pdz

Brałem pod uwagę Teyes, jednak jak popatrzyłem to jest tego (marek) dużo i generalnie to chyba jakaś firma to tłucze a inni dają swoją naklejkę, bo te same graty, możliwości itp. ... dużym plusem może być dopracowanie softu, bo wyglądem nieco się różnią.

Dzisiaj znalazłem np. Junsun (jest tego sporo), te same funkcje, podobnie rozwiązane i co najważniejsze wysyłka z EU albo i nawet z Polski, może nawet uda się zareklamować w przypadku kłopotów i odpadają opłaty, które w przypadku Teyes robią z niego mało atrakcyjny zakup.
Filmów z prezentacjami naoglądałem się sporo, na większości króluje rosyjski.
OBD to jakiś syf, pokazuje prędkość, obroty i parę innych drobiazgów, mam stary interfejs na ELM jeszcze po Punto, przerobiony do Focusa i wystarcza ... raz użyłem ale dzięki niemu zaoszczędziłem sporo kasy, dzięki temu, że pokazał co jest grane.

Poszukam jeszcze opinii o Junsun i innych firmach, jednak jakby ktoś miał takie radio w MK3, sprawdzone to proszę o info.
Stary 24-02-2021, 22:48   #49
maciejczek

Ja mam u siebie Funrover kupione z 2 i pół roku temu. Bebechy jak w Joying. Mimo zaledwie 2gb ramu nigdy mnie nie zawiodło, ale apki się aktualizują i działają wolniej niż kirdyś. Dlatego sam wymieniam na.. Teyes. Cała reszta to to samo, tylko kwestia softu, aktualizacji, wsparcia C i UX. Wygląd i estetyka mają dla mnie znaczenie. Swojego czasu dobrze pisało się o marce Dasaita, Joying, Bosion. O Junsun nie czytałem, ale fakt że na Ali widziałem. Chcesz bezpiecznie i szybko, to wbijaj na alledrogo czy olx, tam 4gb kupisz. Tylko nie koniecznie będziesz wiedział jaka to marka
Stary 25-02-2021, 08:11   #50
pdz

Też nie chodzi o to aby kupić jak najtaniej.
Junsun znalazłem jak posortowałem wyniki po ilości sprzedaży.
Widziałem tez z tych co napisałeś Bosion.
Jak się zerknie na parametry to sa bardzo podobne , nawet dodatki oferują te same.
Brałbym Teyes gdyby było z dostawą z EU lub PL a tak wezmę model wyższy z kamerką i rejestratorem, wyjdzie z opłatami sporo ponad 2000 a Junsun za mniej więcej połowę kwoty.
A w kwestii gwarancji, powiedzmy, że jakaś jest, nie wiem jak to wygląda, tutaj odeślę do EU czy PL a do Chin ... znowu policzą przy powrocie cło/vat ?
Poszukam jeszcze modelu pod kątem wsparcia/aktualizacji.
Odpowiedz

Zasady postowania