Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Kilka nowych faktów po naprowadzeniu w poszukiwaniach przez kolegę Mayaka (jeszcze raz wielkie dzięki za podesłaną instrukcję):
1. znalazłem jednego pajączka:8M5T-19A442-BA crosującego sygnał AUX. Po przetestowaniu sygnału AUX wygląda to tak:
- wypięcie pajączka z gniazda powoduje przerwanie sygnału z fabrycznego gniazda AUX
- po wpięciu go ponownie muzyka jest odtwarzana przez głośniki, przy próbie wykonania połączenia przez sparowany telefon sygnał AUX jest wyciszany przez moduł ale w głośnikach panuje cisza
- w kości modułu BT jest instalacja w pinach 37,38,19 jest też 5,6,23
Czy w związku z tym wymagana będzie przeróbka instalacji sygnału AUX?
2. Znalazłem też niepodpiętą szarą kostkę z ośmioma pinami, patrząc na kolorystykę od mikrofonu. W przekazanej instrukcji od kolegi Mayak jest informacja aby "złącza w nim trzeba było założyć zworki zamykając 4 styki parami w celu połączenia mikrofonu ze złączem modułu BT." Pytanie czy zworki trzeba założyć na wszystkich 4 parach czy tylko na dwóch pierwszych z lewej strony - bo to jest dla mnie niezrozumiałe? A może poszukać pajączka tylko 8M5T-19A442-AA (odpowiadający kostce)?
Czy taki manewr załatwi już sprawę Modułu BT w moim C-maxie? Czy to możliwe, że nie skrosowany mikrofon powoduje obustronny brak dźwięku? Logiczne jest, że rozmówca mnie nie słyszy ale że u mnie w głośnikach też jest cisza?
|