Temat: [Mondeo 2007-2014] Temperatura silnika 2.0EB
View Single Post
Stary 01-04-2021, 09:38   #40
tomekxo
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 EcoBoost 240KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Temperatura silnika 2.0EB

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam wątplwiości co do tych 255KM i 343Nm stockowo... te silniki raczej nie trzymają mocy i większość ma między 220, a 240KM, chyba, że już ktoś grzebał w mapie wcześniej, a teraz dostałeś po prostu jeszcze "mocniejszą". Ja hamowałem po wymianie wtryskiwaczy i turbiny (jedno i drugie fabrycznie nowe) i miałem 244KM i 331Nm. Pewnie też są róznej jakości hamownie i hamujący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co wpływa na wyniki.... Szczególnie trudne do prawidłowego wyhamowania są wersje z Powershiftem
W czerwcu 2019 pojechalem kiedys na hamownie i wyszlo 236KM i 336Nm na stockowej mapie. Ale bylo bardzo goraco, temp 33 stopnie na dworze. Ale czy to spowoduje roznice 15KM to juz ja sie nie znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A teraz jak pisalem wyszlo 255KM i 343Nm (temp na zwenatrz 16 stopni)

Ale ja nie mam automatycznej skrzyni... mam manuala (raczej rzadkosc) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał Danielo_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym powiedział że masz standardowe problemy usera, po modyfikacji softu convers Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli mowisz ze niewiedza jest blogoslawienstwem? Czlowiek im mniej wie tym lepiej spi? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czyli reasumujac... Jaka jest bezpieczna/prawidlowa/maksymalna dopuszczalna temperatura cieczy chlodzacej w 2.0 ecooboost? Temperatury podczas jazdy 95-105 sa w pelni akceptowalne i nie maja zadnego zgubnego wplywu na nasze auta?
Czy u was tez sie wentylator chlodnicy zalacza dopiero przy 100 stopniach?
Czy to normalne ze na wolnych obrotach temperatura wzrasta z 90+ do tych 100 stopni?

Ostatnio edytowane przez tomekxo ; 01-04-2021 o 09:44
tomekxo jest offline   Odpowiedź z Cytatem