Temat: [Mondeo 2007-2014] Temperatura silnika 2.0EB
View Single Post
Stary 10-04-2021, 10:53   #45
tomekxo
ford::average

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 EcoBoost 240KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Temperatura silnika 2.0EB

Cytat:
Napisał metmusic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgadza się, rzadkość ale... u mnie tez manual Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. temperatura teoretycznie ma znaczenie ale w praktyce u mnie przy wyższej temperaturze wyszły na uszkodzonej turbinie lepsze wyniki niż przy niższej temperaturze na nowej turbinie. Kupy się to nie trzymało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale różnica u mnie była o 2-3KM, a nie 19KM jak u Ciebie. To jest raczej nie możliwe. Ta sama hamownia?
Ta sama hamownia, wynik przed i po podniesieniu mocy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak czy inaczej jest roznica 15KM i 60Nm przed i po na tej samej hamowni, niewazne czy hamownia zanizyla czy zawyzyla wyniki.

A tutaj wykres z czerwca 2019:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy ktos sie orientuje czy jest mozliwosc wymiany fabrycznego intercoolera na cos wiekszego, najlepiej taki zeby nie trzeba bylo za duzo kombinowac z montazem.
tomekxo jest offline   Odpowiedź z Cytatem