View Single Post
Stary 20-05-2021, 06:11   #6
maritomb72
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Raz idzie jak trzeba a raz jest mułowaty

Cytat:
Napisał gibaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
myślisz że samo kasowanie pomoże?
patrz https://www.google.com/search?q=brak...w=1536&bih=754
Tak, jak wykasuję błędy to idzie jak burza, wczoraj akurat cały dzień szedł jak należy. Zobaczę jak dzisiaj.

Bump:
Cytat:
Napisał hindus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na jaki?

A w 1.6 TDCI EGR nie jest sterowany elektrycznie?
Kupiłem oryginalną używkę Forda z tego samego modelu, mam gwarancję rozruchową na 14 dni więc na razie jestem w fazie testowania. Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, przy przepływomierzu tam gdzie jest kostka jest mokro, czy to czasem nie powoduje jakiegoś spięcia?

Bump:
Cytat:
Napisał Vultar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
części jak EGR, pierburg, przepływomierz, czujniki kupuje się najlepiej oryginalne bi tanie zamienniki często są wadliwe już w momencie zejścia z taśmy produkcyjnej.

Po wymianie EGRa czy jego czyszczeniu należy zrobić adaptacje w programie diagnostycznym.
EGR możesz odłączyć do testów pojawi się check ale moc zostanie, tak samo przepływomierz (zaraz za filtrem powietrza), gdyby to był przepływomierz to najpierw warto go wyczyścić specjalnym płynem, jest delikatny więc czyszczenie szmatką bym sobie darował.
U mnie nie ma przepływomierza za filtrem, jest z lewej strony, to jest silnik 90km a nie 109km
maritomb72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem