View Single Post
Stary 13-06-2021, 15:04   #16
tomekz699
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: Focus ST mk2 / Focus mk2
Silnik: 2.5T/ 1.6tdci
Rocznik: 2006/2006
Domyślnie Odp: Wyłączająca się klimatyzacja podczas jazdy

Cytat:
Napisał Slawko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na tej nakretce od tarczy sprzęgła to jaki jest gwint? Lewy czy prawy?
Zwykły prawy gwint czyli odkręcasz w lewo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Polecam sobie dorobić z klucza do flexy( kątówki) klucz do zakontrowania tarczy. Z mojej bosch'ki klucz musiałem lekko ponaciągać i podciąć i działało

Apropo starej tarczy. Była do wymiany ewidentnie a 320zł komplet+40zł paski są do przeżycia. Raz zrobisz i spokój. Poza tym nasi już tam byli i podkładek nie miałem, czyli sprzęgło już i tak miało ostatnie tchnienia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jakby ktoś szukał dodatkowych informacji kompresor to zexel dks-15d. Tarcza sprzęgła to 100-120zł, komplet 320zł, paski to 5pk847 i 5pk890(sztuka20-30zł)

Bump:
Cytat:
Napisał Juzek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
My rozmawiamy o tym samym?

Podkladki można wymienić bez demontażu sprzęgła

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Koledze chodzi o podmianę gumowych podkładek z docisku sprzęgłana takie, które będą szersze, a tym samym lepiej dociskały(101 napraw dudy z tvn'u), a drugiemu koledze o podkładki pod tarczą sprzęgła przy wieloklinie kompresora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomekz699 jest offline   Odpowiedź z Cytatem