View Single Post
Stary 15-06-2021, 16:27   #355
mariusz_185
ford::beginner

Model: było focus, mondeo MK1, MK3, jest Mondeo MK4, Fiesta MK7, MUSTANG
Silnik: Mondeo MK3 2.0 TDCI by HEKO, MK4 2.0 tdci 163KM, Fiesta 1,6TDCI
Rocznik: 1994 już recykling, 2002, 2004, 2011, 2012, 2017
Domyślnie Odp: Czy istnieje jakiś mocniejszy zestaw hamulcowy?

Cytat:
Napisał Geo4 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hej. Tak, zmierzę dziś po pracy... Rozumiem, że jednak badasz zestaw od XC60, a nie ten od Edge...
Chyba nawet wiem jaki zestaw Edge zakupiłeś, bo sam go długo miałem na liścieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Problem jest taki, że do 16tek na bank go nie wepchniesz.
Dobrze myślisz zastanawiam się nad zestawem od XC60 ten od edge wydaje się trwalszy/mocniejszy ale za dużo zabawy nie lubię takich udziwnień - inne szpilki, przewody hamulcowe nie wiem czy dobrze dopasuje no i jeszcze ta obawa z zimówkami.
A jesteś zadowolony z zestawu od XC60 ile już przejechałeś nie ma żadnych niespodzianek. Ja letnie mam na 18 więc do zimy każda przeróbka będzie ok potem niespodzianka

Bump:
Cytat:
Zarówno stalak jak i alu 16-tka bezproblemowo wchodzą na zaciski pod tarcze 316mm - przynajmniej te co są fabrycznie w S-Maxie 2,5T.

Tak samo jest z zaciskami w Focusie Mk3 oraz Mk2 ST, gdzie przy tarczy 320mm spokojnie wchodzi felga 16 cali.
Jesteś pewien że wejdzie ta 16 alufelga boję się o średnice i odsadzenie felgi tarcza w EDGE jest sporo grubsza Średnica zewnętrzna [mm]: 316 Grubość [mm]: 32
gdzie smax grubość tylko 28mm do tego pewnie mocniejszy/grubszy zacisk
pozdrawiam
mariusz_185 jest offline   Odpowiedź z Cytatem