Cytat:
Dzisiaj montowałem Sync2 w poliftowym FF3 z 2016 roku w miejsce "najuboższego małego audio" - nawet Sync1 nie było na pokładzie! Czyli podsufitka nie miała nawet tego "mini panelu" - była goła...
Na szczęście dla posiadaczy tak "budżetowych" aut okazało się, że pod panelem klimatyzacji manualnej ukryta była pełna wiązka Sync1!
Do tego - co wydaje się w miarę oczywiste - całość okablowania wiązki pod deską była rozprowadzona - czyli tor mikrofonu był doprowadzony do wtyczki na słupku A a do wtyczki pośredniej tunelu było doprowadzone okablowanie gniazda AUX. To ostatnie (niezgodnie z przeznaczeniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) użyłem jako wiązkę zasilającą mediahuba.
Taka sytuacja pozwoliła wykonać montaż Sync2 bez żadnej wiązki "dawcy"...
Poza oczywiście okablowaniem mikrofonu z wiązki dachowej - to użyłem oryginalne z rozebranej wiązki dachowej z jakiegoś FF3 (chyba przedlift).
Tak więc dla właścicieli "bardziej gołych" FF3 po lifcie wydaje się, że nadzieja na możliwość relatywnie prostszego zamontowania Sync2 lub Sync3 nie jest jakoś bardzo iluzoryczna... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Mam Sync1 w FF3,5. Próbowałem znaleźć kostke od mikrofonu w podsufitce, nie udało się. Korzystając z podanej przez Ciebie informacji namierzyłem w słupku pasażera kostke o której wspominasz. Podpowiesz mi w które styki powinienem podłączyć mikrofon. Kostka, ktora namierzyłem wg kolorow i nr styku:
1. Brak
2. Czarno/biały
3. Zielony
4. Brazowo/zielony
5. Brak
6. Brązowy
7. Zolto/zielony
8. Brazowo/bialy
9. Czarny
10. Niebieski
Z kolei mikrofon ma kable: niebieski i czerwony.
6.
Chyba znalazłem odpowiedz na swoje pytanie.
Według tego schematu mowa jest o kostce C211.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast z tego schematu wynika, że mowa o styku nr 7 i 10 - żółto/zielony i niebieski.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli powinienem podłączyć niebieski z niebieskim, a czerwony z żółto/zielonym??