![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2013
|
Cześć.
Jestem w trakcie wymiany i mam kilka pytań. 1. Nie wyświetlają się czujniki parkowania (oryginalne). Jak łączy się moduł z APIM, bezpośrednio czy przez któryś CAN? 2. Druga sprawa dotyczy media hub. Jak podłączę pendrive bez huba to radio go widzi, a przez hub już nie. Czy żeby działał czytnik SD, musi być podłączone napięcie do huba (5V)? 3. Telefon poprawnie się synchronizuje, ale nie mogę nawiązać połączenia głosowego. Zapomniałem sprawdzić po podłączeniu MSCAN, ale to chyba nie powinno mieć wpływu. 4. Czy po podłączeniu wszystkiego konieczna jest jeszcze jakaś zmiana konfiguracji? 5. Brakuje mi jeszcze przynajmniej dwóch pinów do wtyczki APIM. Szukam jakiegoś polskiego sklepu który ma takie w ofercie. Znalazłem tylko w Mouser, ale minimalne zamówienie to 100szt., a i tak nie wiem ile będę na to czekał. |
|
|
|
|
|
#62 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
1. Cała komunikacja z innymi modułami (w tym PDC) idzie po CAN
2. MediaHub wymaga oczywiście zasilania (jest to hub USB po prostu). Ma zasilanie 12V a nie 5V jak na schematach napisano. Musi być jednak z tego pinu w kostce Syn2/Sync3, bo on włącza i wyłącza zasilanie tak jak trzeba. 3. Co to znaczy - nie słychać czy nie wybiera? 4. Oczywiście. 5. Pinów ci u mnie dostatek (kupuje się Sync2/Sync3 z obciętą wtyczką i się ma).
|
|
|
|
#63 | ||
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2013
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#64 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#65 |
|
![]() Imię: marcin
Model: C-max
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2014
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Właśnie odwiedziłem sprzedawcę i wszystko jest pod górkęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Próbowałem się dogadać na montaż z fotorelacją na forum i żeby to tak "fajnie" wyszło ale dziwne te rozmowy... Nie wiem czy był świadomy że te radio nie pasuje do Kugi/C-maxa z fabryczną nawigacją bo montaże robi mu ktoś trzeci, koniec końców się wstrzymałem. Zwłaszcza że dotarłem do dystrybutora "ze wschodu" który potwierdził że do konfiguracji z Sync1 ono nie wejdzie. Szkoda bo Sync3 mi nie za bardzo pasuje a Sync2 to już w ogóle... Ostatnio edytowane przez mojo ; 14-11-2017 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 12-10-2010
Model: VW T-Cross
Silnik: 1.0 115KM
Rocznik: 2019
|
Przerabiałem ten temat , uwierz nie ma w tej chwili chyba stacji na androidzie która by działała jeśli posiada się ori nawigację. Masz szczęście że nie kupiłeś bo zostałbyś się z nią i musiał szukać kupca po niższej cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Czy przerabiał ktoś temat różnicy przycisku z buźką między Focusem a C-MAX-em albo Kugą? Bo moje przycisku z buźką nie działają i mam wrażenie, że może po prostu pochodzą nie od Focusa. Z drugiej strony dziwne byłoby gdyby Ford stosował inna rezystancję dla modeli - trochę marnowanie pieniędzy by to było.
Nie miałem siły sprawdzać dalej, bo zapiąłem całość i byłem pewien, że ruszy bez problemu. Tak wiem mogę pomierzyć rezystancję, ale trochę ostatnio z czasem krucho i szewc w dziurawych butach chodzi (-: |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-05-2007
Model: Mondeo Mk5
Silnik: 2.0 TDCI @205KM
Rocznik: 2016
|
Ustawiałem - zarówno w APIM jaki ASBUILDzie.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
FCP member
|
Dzisiaj montowałem Sync2 w poliftowym FF3 z 2016 roku w miejsce "najuboższego małego audio" - nawet Sync1 nie było na pokładzie! Czyli podsufitka nie miała nawet tego "mini panelu" - była goła...
Na szczęście dla posiadaczy tak "budżetowych" aut okazało się, że pod panelem klimatyzacji manualnej ukryta była pełna wiązka Sync1! Do tego - co wydaje się w miarę oczywiste - całość okablowania wiązki pod deską była rozprowadzona - czyli tor mikrofonu był doprowadzony do wtyczki na słupku A a do wtyczki pośredniej tunelu było doprowadzone okablowanie gniazda AUX. To ostatnie (niezgodnie z przeznaczeniemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) użyłem jako wiązkę zasilającą mediahuba. Taka sytuacja pozwoliła wykonać montaż Sync2 bez żadnej wiązki "dawcy"... Poza oczywiście okablowaniem mikrofonu z wiązki dachowej - to użyłem oryginalne z rozebranej wiązki dachowej z jakiegoś FF3 (chyba przedlift). Tak więc dla właścicieli "bardziej gołych" FF3 po lifcie wydaje się, że nadzieja na możliwość relatywnie prostszego zamontowania Sync2 lub Sync3 nie jest jakoś bardzo iluzoryczna... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez arturek ; 11-07-2018 o 13:05 |
|
|
|
![]() |
|
|
|