View Single Post
Stary 02-11-2021, 21:47   #8170
kocur
ford::average

Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serio - tak się ceny zmieniły na niekorzyść Forda? W 2016 cena MK5 180 KM Titanium z rozsądnym doposażeniem była zbliżona do Mazdy 6 165 KM w drugiej lub najwyższej wersji wyposażenia. Mnie w Maździe,po jeździe próbnej odstraszyła głośność i słaba dynamika. Reszta była na plus. Z tym, że kwestię wyciszenia juz chyba ogarnęli.
Mazdy strasznie trzymają cenę. 4 letnia szóstka to około 100k, gdy 4 letni mondziak ze 2 dychy taniej.
Gdyby nie awersja do EcoBoost (pali tyle co stare 2.5 a problemów z tym 2x wiecej) to bym MK5 chętnie brał.

Dynamika wiadomo nie do pobicia ale może jestem już w takim wieku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. że jak chce emocji to szukam Mustanga czy Chargera a nie rodzinnego kombi nawet jakby miało 280km jak wspominany tutaj VW.

Wyciszenie dla mnie w 6tce bardzo dobre. Przy 140 obroty nie przekraczają 3 tys (mówię ciągle o tej 2.0 co ma 165km; ta 2.5 pewnie jest lepsza) czyli tyle samo co w moim mk4.
2x w roku robię dłuższe trasy a tak to nabijam prawie 20tys rocznie w krakowskich korkach gdzie ta zastępcza co miałem nie spaliła więcej niż 8 litrów.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.